nieuwsbrief
Geef u op!
zoeken
Zoeken!

Brieven naar de Tweede Kamer der Staten Generaal

Onze cliënten worden steeds afhankelijker van de manier waarop (semi)overheidsorganisaties hun publieke taak uitvoeren. Hun leven wordt mede bepaald door Toeslagen, CJIB, het Zorginstituut Nederland, de belastingdienst en zorgverzekeraars. Die instellingen houden niet altijd rekening met de belangen van hun klanten. Soms veroorzaken ze onbedoeld kleine en grotere rampen bij individuen bij invoering en uitvoering van procedures. De invoering van het accepteren van een bankrekening per persoon door belastingdienst toeslagen en het niet toepassen van de beslagvrije voet bij beslaglegging leidt tot vele problemen, die er voor zorgen dat mensen met zeer lage inkomens nog verder in de schulden komen.

Bij het Zorginstituut Nederland wordt met twee maten gemeten bij de afhandeling van wanbetalingen. Contacten over deze uitvoeringspraktijken met deze organisaties hebben niet geleid tot bijstellingen. Sterker nog: op brieven daarover hebben we tot nu toe geen antwoord gekregen. Daarom hebben we de Tweede Kamer op de hoogte gesteld van wat zich af speelt.

We hebben bericht ontvangen dat de brief over de toeslagen door de kamerleden kan worden betrokken bij het algemeen overleg met de belastingdienst dat gepland is voor 8 oktober as. De brief over de afhandeling van wanbetalingen door het Zorginstituut Nederland is op 16 september jl. voor behandeling overgedragen aan de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er is nog geen datum bekend wanneer deze wordt behandeld in de  commissievergadering.

nieuws archief

COBI Bewind |Postbus 28113 |3828 ZJ Hoogland |033-4480188 |info@cobibewind.nl
© 2024 COBI-bewind.nl|Ontwerp & Realisatie: GemakkelijkOnline